Veurvaajers
Reserveringen tot:04-11-2022 20:00
vrijdag 4 november
Aanvang:
20:00
Entree:
€ 12.50

Wie zijn we? Waar komen we vandaan? In Veurvaajers brengt DOLS u terug naar het Zuid-Limburg van 1780-1980 en naar de geschiedenis van de familie Dols.  
In muziek, beeld en woord neemt Chris Dols (1985) en band de familiegeschiedenis van hem en zijn tweelingbroer Stijn onder de loep. In treffende miniatuurtjes over hun voorouders voert DOLS de luisteraar mee in hun stamboom. Steeds muzikaal omlijst en gezongen in onvervalst Limburgs dialect.

Ontmoet bijvoorbeeld Jan Michiel (1828). In de jaren 1880 verruilde deze landbouwer het vertrouwde dorpse Munstergeleen voor het onbekende van Maastricht, waar hij als dagloner een nieuw bestaan opbouwde. Of neem zijn zoon Peter Laurens (1866), die als arbeidsmigrant meer dan tien jaar lang vertoefde in het Duitse Ruhrgebied en terugkeerde naar de eerste grootindustriële stad van Nederland, en diens zoon Peter Jozef (1894), die net als enkele andere familieleden arbeider werd bij nakomelingen van schoorsteenaristocraat Regout en daarna jarenlang zwoegde in de zinkwitfabriek Eijsden.

Laat u meevoeren!

Aantal

Komende voorstellingen

Opening theaterseizoen 2022/2023

Optredens van diverse artiesten

vrijdag 26 augustus

>>

Dance event

In full swing

zaterdag 10 september

>>

Sanseveria's

Terminale

vrijdag 16 september

>>

Gerrie Abels

Stil water

zaterdag 17 september

>>

Jack Vinders

Limburgs dialectmuziek

vrijdag 23 september

>>

Helen Flaherty & Philip Masure

Schotse en Ierse liederen

zaterdag 24 september

>>

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.