In 1985 gebeurde het in Lutterade dat enige ervaren toneelenthousiastelingen besloten om een eigen groep op te richten en te trachten in  het "Gelaens Plat" toneelstukken te presenteren. 

De groep ging onder de naam "Toneelgroep Kraonkel" aan de slag en de eerste opvoering in het Reuniegebouw met het dialectstuk  "Kosgengers" van Sjef Nijsten was een groot succes.  De club werd als 100ste  lid ingeschreven bij de Limburgse Federatie van Amateurtoneel en de pers was lovend enthousiast, nieuwe leden stroomden toe.

Vanaf 1985 werden er in het Reuniegebouw vele voorstellingen gegeven en in 1995  kreeg de groep de kans om zich aan te sluiten bij een nieuw op te richten theater . De voormalige jongensschool in de Groenseijkerstraat stond op de nominatie om afgebroken te worden, maar een alerte wethouder, die wel inzag dat het gebouw iets had, bood dit aan als onderkomen aan de Geleense toneelverenigingen. Met enthousiasme ging men aan de slag en op 17 september 1995 opende de "Stichting Theater Karroessel"  met een open dag haar activiteiten.

In het theater participeren momenteel drie toneelverenigingen die in onderlinge saamhorigheid er vele producties op de planken brengen. Elke huisvereniging binnen de Karroessel heeft een ander aanbod en  zo  vult men elkaar prima aan.

Toneelgroep Kraonkel heeft in de loop der tijden bewezen door de vele opvoeringen  het Gelaens plat te kunnen promoten en daardoor een leegte op te vullen in de plaatselijke toneelcultuur .

Op dit moment telt de groep 10 spelende leden. Daarnaast is er een geweldige groep enthousiaste vrijwilligers,die zorgen voor de technische faciliteiten.

Alle decors worden in eigen productie  ontworpen en gefabriceerd  en een schare supporters zorgt voor een geweldige sfeer.

Toneelgroep Kraonkel mag zich verheugen in de warme belangstelling van de vele toeschouwers die er voor zorgen dat al jaren lang alle voorstellingen zijn uitverkocht.

Zef Lemmens 01.11.2016

Wilt u meer informatie, heeft u vragen?? Mail naar het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.