De wortel van gras
Reserveringen tot:07-10-2023 17:00
woensdag 11 oktober
Aanvang:
19:30
Entree:
€ 24.50

DEZE VOORSTELLING IS GEANNULEERD

 

Een indrukwekkende voorstelling die u meeneemt naar de jaren 1939 tot 1945. En die u (weer) aan het denken zet over Jodenhaat, antisemitisme en discriminatie. Een voorstelling die u laat zien wat er in die jaren in Nederland en Silezië (zuid Polen) is gebeurd. Een weerzinwekkend verhaal van ongeloof, genialiteit en dat nog steeds onbegrijpelijk is. In de wortel van gras ‘Van joodse werkkampen tot Auschwitz’ ziet u wat Nazi- Duitsland voor de Nederlandse Joden in petto had. Niet alleen hadden ze een geniaal transportsysteem dat dagelijks treinladingen mensen transporteerden om de fabrieksmatige afslachting te voeden. Ook het fijnmazig ambtelijk administratief systeem zorgde ervoor dat alles als gesmeerd functioneerde.
De Nazi’s probeerden in 1944 en 1945 hun misdaden te camoufleren door tienduizenden joden, krijgsgevangenen en anderen binnen het Reich te verplaatsen. Om ze zo te onttrekken aan de geallieerden en in te zetten in de oorlogsindustrie, Veelal in onderaardse gangenstelsens. De zogenaamde dodenmarsen.
Na de bevrijding kwam het onvoorstelbare leed. De trauma’s voor de overlevenden werken nog tot op dag van vandaag door. We mogen het niet vergeten.

Komende voorstellingen

Jeugdtheater LEF

'Mijn verleden'

zaterdag 13 april

>>

Sonja Tavormina

Harp/celloconcert

zondag 14 april

>>

Damiën van Elburg & Band

Country-en Americanamuziek

zaterdag 20 april

>>

Meindert Muller, Wiebe de Vries en Ton Laarhoven

Wie is bang voor poëzie

donderdag 25 april

>>

Popsport

showcase

vrijdag 10 MEI

>>

Masterplan

Jazz

vrijdag 17 MEI

>>

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.