Terugblik voorstellingen

De Medea-versie van Toneelgroep Sweikhuizen

De versie die Tg Sweikhuizen brengt is een mix van klassiek en modern, van Euripides (de oudheid) en Ko van den Bosch (eigentijds). Dat kan, want het thema van de voorstelling is van alle tijden. Het is een confronterend thema. Het stuk lijkt 'ouderwets', maar heeft nog altijd raakvlakken met de actualiteit: gevallen van kindermoord komen nog steeds in het nieuws. Een actueel en universeel thema, dat handelt over iets onbegrijpelijks, iets tegennatuurlijks, een taboe ook.
Het is dan ook een uitdaging om de motieven van Medea te doorgronden. Waarom doodt zij haar kinderen? Wat wil zij, waar mislukt dat? Wat doet de omgeving? Moordt Medea uit wraak? Uit haat? Of uit liefde en bescherming? 

 

De vrijwilligersdag van Theater Karroessel op 27 mei 2018 stond in het teken van nostalgie en afscheid. Te bewonderen was een expositie door de heemkundevereniging van beroemde burgers van Geleen, oude glorie dus van de Waereldsjtad. Via woordvoerder Jos Roes nam het theater afscheid van bestuurslid Simone Wielders en van Jos Bessems, die na een ruime voorzittersperiode zijn aandacht heeft verlegd naar de gemeentelijke politiek. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het duo Alice en Ruud en de a capella groep Hamstrings. Zo werd een tijdperk afgesloten en een nieuwe deur geopend naar de toekomst.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProId877c84db13

Facet staat bekend om pittige en diepgravende creaties. Ditmaal ter afwisseling een bonte voorstelling met individueel gekozen scènes. Een avondje Facet Light dus.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProId4f9b101e09

 

Opnieuw een bizarre comedie van Toneelgroep Sweikhuizen die de toeschouwer aan het denken zet met een actuele boodschap. Het begrip "normaal" begint een besmette bijklank te krijgen, zowel in de maatschappij als in de politiek. Met de alleszeggende en dubbelzinnige titel  "Verschrikkelijk normaal" heeft Toneelgroep Sweikhuizen dit schurende thema op een verteerbare wijze over het voetlicht gebracht.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProId8e35ea4110

Op 2 september ging het seizoen 2017-2018 van start met een wervelende mix voor jong en oud. Met beeldende kunst, jazz in het Kaféke en poppentheater voor de jongste cultuurminnaars. En als klap op de vuurpijl in de avonduren voice of Holland - ster Dilana. Een veelbelovend begin!

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProId930527c101

 

Artiest: Raymond Clement
Datum: 4 december 2016

Zoals verwacht met de verkiezingen in het vooruitzicht, legde Raymond de nodige politieke ergernissen en taboes op de snijtafel. De voorstelling in de Karroessel is traditiegetrouw de try out van zijn ouderjaarsconference. Ditmaal was het schaakspel de drager van de beschouwingen. Zo gingen we samen op zoek naar de bijzondere zetten van 2016, met een vooruitblik op de mogelijke verrrassingen voor 2017. Opnieuw toonde Clement zijn vaste waarde aan het einde van het jaar.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProIdfd55a45fad

Artiest: Cinema Quartet
Datum: 3 december 2016

Zoals de naam doet vermoeden was het: een muzikale avond in ontspannen sfeer, ondersteund met filmbeelden. Voor deze gelegenheid was het viertal uitgebreid met een damesduet. Een voorstelling door ervaren amateurs met toefjes humor.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProIda646942f74

Datum: 22 november 2016

 Toneelvereniging Kraonkel liet zich ook dit seizoen niet onbetuigd met een klassieke klucht. Het handelsmerk van dit gezelschap waarmee het traditioneel volle zalen trekt.  Zoals het in een klucht betaamt ging het niet alleen over een blötsj in de auto, maar ook een blötsj op de kop.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProIde64be2540b

Artiest: Facet
Datum: 27 juli 2016

Met de voorstelling Het Huis van Bernarda Alba vervulde ToneelverenigingFacet een lang gekoesterde wens om te spelen op locatie. En wat voor locatie! Het ietwat sinistere interieur van een oude boerenstal in Neerbeek was de perfecte entourage voor het eveneens sinistere thema. Na het overlijden van haar echtgenoot houdt moeder haar dochters gevangen. Ondergedompeld in rouw, maar ook om ze te "behoeden" voor mannelijke verlokkingen. Welbeschouwd een zeer actueel thema, want juist in deze tijden wordt de wereld regelmatig opgeschrikt door verschrikkelijke daden van eenlingen, gestuurd door de onbegrijpelijke krochten van hun ziel. Bijna een pessimistische boodschap dus, maar het mooie van kunst is nu juist dat het ons verder laat kijken dan de oppervlakte die zich aandient. Hulde voor de wijze waarop Facet ons hierin opnieuw heeft meegenomen.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProId526d6fea6a

Artiest: Odessa 2
Datum: 17 oktober 2015

De muzikanten van Odessa 2 hebben een lange historie van optredens, vooral in de Oostelijke Mijnstreek. Deze avond deden zij de Waereldsjtad aan. Een ontmoeting dus van ons "westelijke" theater met het "oostelijke" Odessa. Het huidige repertoire bestaat uit symfonische popmuziek met een progrock tintje, de "Odessa saus". Tevens een nostalgische saus, want samengesteld uit covers van Magentha, Manfred Mann, Pink Floyd, Solution, Genesis en Alquin.

View the embedded image gallery online at:
https://karroessel.nl/terugblik#sigProId7efe39570f

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.