Senioren toneelclub KBO Heerlen-Stad
Reserveringen tot:06-10-2023 14:30
vrijdag 6 oktober
Aanvang:
14:30
Entree:
€ 0.00

Sterrelicht is een pijnlijk actueel verhaal over eenzaamheid. Maar ook een verhaal over hoop en gezelligheid. En over verbonden zijn en elkaar ontmoeten in warme buurten en open instellingen. Dit alles maakt Sterrelicht tot een warme theatervoorstelling met een vleugje muziek en een flinke portie humor.

Een tuinbank naast een appelboom is de centrale plek. Een plek van ontmoeting, symbool van verbinding en groei. De voorstelling geeft een inkijkje in het leven van mensen die verbonden zijn met het verpleeghuis: een verpleger, een activiteitenbegeleider, een bewoner, een vrijwilliger die altijd klaar staat en vaste bezoeker Rosa. Ieder met een eigen karakter, levensloop en problemen. En er zijn mensen uit de buurt. Jong, oud, arm, rijk… die zich vaak eenzaam voelen binnen hun vier muren. Gelukkig is er Sterre, kleindochter van Rosa. Zij wil de mensen in de buurt dichter bij elkaar brengen en zo de eenzaamheid doorbreken. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren. En een onverwachte wending.

De voorstelling begint met een inleiding door Math Gulpers, voorzitter Alzheimer Parkstad en Netwerk Palliatieve Zorg. Hij vertelt over eenzaamheid en dementie. Zijn verhaal gaat over moeilijke tijden, eenzaamheid en mensen met dementie. Maar ook over mooie momenten die zij met hun naasten beleven.

Productieleider: Jo Piefer
Regie: Monique Selij
Acteurs: Jos: Chir Bours, Rosa: Maria Bours, Francine: Nettie Peters, Eddy: Jo Peters, Jannie: Johanna Spanjerberg. Flavio: Stan Kemmeren, Sterre: Dannique Bonnie.
Techniek, licht en geluid: Truus van der Donk
Decor:  Boom is van kunstenares Petra Timmermans en op schaalgrote getekend. Uitgesneden en gemaakt door Danny Storms.

Sterrelicht is een productie van Luc Stevens.
Het theaterstuk wordt ondersteund door het Interreg V-A Euregio Maas-Rijn programma

Komende voorstellingen

Studio Dooie Mus

De vergadering

zaterdag 29 juni

>>

Studio Dooie Mus

Voorstelling Spectaculo

zaterdag 29 juni

>>

Jacques Vriens

Voorstelling Spectaculo

zondag 30 juni

>>

Variaties omtrent eend

Voorstelling Spectaculo

zondag 30 juni

>>

Jacques Vriens

Voorstelling Spectaculo

zondag 30 juni

>>

Variaties omtrent eend

Voorstelling Spectaculo

zondag 30 juni

>>

logo small

Altijd op de hoogte zijn van onze voorstellingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

 

Onze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt dankzij

 

Sponsor worden?

Theater Karroessel is een vrijwilligersorganisatie en kan altijd (financiële) steun gebruiken. Draagt u theater Karroessel een warm hart toe en wilt u sponsor worden? Neem dan contact met ons op via info@karroessel.nl. We maken dan met u een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.